2011. szeptember 23.
Rozsos bucik
Mostanában a gyerekek nagyon rá vannak kattanva az egyik helyi pékségben kapható, tényleg nagyon finom rozsos kiflire, innen jött az ötlet, hogy talán házilag is elő lehet állítani valami hasonlót.
A Fehérkenyér receptjéből adta az alapot annyi különbséggel, hogy az öregtészta itt kimarad.
Hozzávalók 12 darabhoz
30 dkg finomliszt
20 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
2 kávéskanál só
1 kávéskanál cukor
1 1/2 evőkanál olaj
2,5 dkg friss élesztő
3,3 dl víz
Az élesztőt kevés cukorral egy dl langyos vízben felfuttatjuk.
A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt és a maradék langyos vízzel tésztát dagasztunk.
Langyos helyen, lefedve duplájára kelesztjük.
Lisztezett gyúródeszkán finoman átgyúrjuk és 30x40 cm-es téglalapot nyújtunk. Hosszában három, keresztben pedig négy egyenlő részre vágjuk.
Egyenként, feltekerjük, tetejüket lisztbe forgatjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.
Éles késsel bevágjuk a tetejüket és 20-25 percet kelesztjük.
220 fokra melegített sütőbe toljuk és 25-30 perc alatt megsütjük.
A sütő aljába egy kis fém edényben vizet teszünk, ez a sütés teljes ideje alatt maradjon ott.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
11 megjegyzés:
Szépségesek!
Már el is mentettem a receptet, nagyon szépek! :-D
Olyan takarosak! Ilyen nincs a pékségben:-)
Nagyon guszták, és biztosan finomabbak mint a pékségben kapható.:)
Nagyon guszták!
Nagyon guszták, köszönöm a receptet, elmentettem. Nagyon szeretjük a rozsos kenyereket, bucikat.
Ezt én is elkérem. Nálunk a gyerekek a "fehér dolgokat" szeretik, de a férjem csak rozsos kenyeret.
De csodás kis bucikat készítettél:-))
Chriesi, Mézigörl, köszönöm.
Gerdi, Gizi, ilyen tényleg nincs a pékségben:-)
Illéskrisz, köszönöm.
Mrita, mi is nagyon szeretjük:-)
Mónika, nálunk a gyerekek is jobban kedvelik a "barna" pékárukat:-)
Gesztenye, köszönöm.
Nagyon tetszik, főleg, hogy ilyen egyszerű! Tuti elfogom készíteni! :)
Timi, tényleg nagyon egyszerű:-)
Megjegyzés küldése