Hozzávalók: 24x36 cm-es tepsihez
A tésztához
25 dkg liszt
13 dkg vaj
8 dkg cukor
1 tojás
egy csipet só
késhegynyi sütőpor
A citromkrémhez
5 tojás
25 dkg cukor
1 citrom leve és reszelt héja
8 dkg liszt
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kinyújtjuk és a kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk. 170 fokra melegített sütőben 8-10 percet elősütjük.
Közben a citromos tölteléket elkészítjük.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. Hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük addig, amíg fényes, még keményebb habot nem kapunk. Belekeverjük a tojássárgáját, a citrom levét és héját, végül beleforgatjuk a lisztet.
Az elősütött tészta tetejére öntjük a citromos habot és visszatoljuk a sütőbe, amíg a töltelék meg nem dermed.
Langyosra hűtjük és vizes pengéjű késsel szeleteljük.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
11 megjegyzés:
Nagyon szeretem a citromos dolgokat, ez is nagyon csábító!
Én is, én is:) Nagyon guszta, mentettem a receptet, köszi:)
Mostanában több helyen a citromos süteményekre kattanok rá! Ezt is ki fogom próbálni! Jól néz ki!
És nekem most kell szénhidrát-szegény diétát tartanom:((
Csodásak a sütijeid!
Nekem a citromos is nagyon tetszik. Ezt a receptet is mentem. :)))
De igenis mutatós a citromos is! Nálam az lenne a nyerő, egyszer kipróbálom.
Milyen jó lenne egy kis szelet! :)
Vittem a receptet.
Illéskrisz, Trollanyu, akkor, látom, nem vagyok egyedül:-)
Mónika, érdemes kipróbálni:-)
Roza, Petra, köszönöm.
Gerdi, kicsit laposka szegény és a tejszínhab sem passzolt volna a tetejére, de finomabb, mint a málnás:-)
Okki, "sajnos" 10 perc alatt elfogyott:-)
Nagyon tetszik, és nekem pl a citromos jobban tetszik :)
Szia Citromhab!
Nagyon finom lehet. Egy kerdesem lenne. A toltelekkel visszatolod a sutobe es kb mennyi ideig kell tovabbsutnom igy? Azert kerdem , nehogy tulsussem esetleg. Gondolom kremesszerunek kell maradnia.
Koszonom! Szia! ILDIKO
Szia Ildikó,
Csak addig kell sütni, amíg a citromos hab éppen meg nem dermed.
Megjegyzés küldése