Hagyományosan csokoládébevonattal készül, de néhány cukrászdában a karamelles változatot is lehet kapni, ami szintén nagyon finom.
Hozzávalók:
A tésztához
35 dkg liszt
10 dkg darált dió
25 dkg hideg vaj
12 dkg cukor
1 tojás
csipet só
Az összeállításhoz
sárgabaracklekvár
A karamellmázhoz
40 dkg cukor
10 evőkanál tej
15 dkg vaj
1 kávéskanál instant kávé
A csokoládémázhoz
20 dkg étcsokoládé
2 evőkanál olaj
A tésztához a hozzávalókat gyorsan összegyúrjuk, azután félórát hűtőben pihentetjük.
Lisztezett gyúródeszkán 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, tetszőleges méretű korongokat szaggatunk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk őket.
200 fokra melegített sütőben 10 perc alatt megsütjük.
Két-két korongot sárgabaracklekvárral összeragasztunk.
A karamellmázhoz a tejben feloldjuk a kávéport, majd a cukorral együtt felforraljuk és lassú tűzön, kevergetve 12-15 percig főzzük. Levesszük a tűzről, belekeverjük a vajat és belemártogatjuk a süteményeket.
A csokoládémázhoz vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét az olajjal, majd bevonjuk a lekvárral összeragasztott korongokat..
10 megjegyzés:
Hűűűű ez a finom máz rajta!Így még nem kóstoltam!:-)
Gyönyörű lett a máz. Az ízére el is csábultam. :)))
Hát ez valami gyönyörű, annyira guszta, hogy csak nyelek és nyelek....Egyszer én is rászánom majd magam a készítésre, mert annyira szeretem, hogy még azt az ócska boltit is szoktam venni és enni, pedig az kriminális, főleg a tésztája:-))))))
Ez nagyon finom lehet! :)
Csodás lett!
Újabb ellenállhatatlan süti... Ropogós lesz a karamellmáz rajta?
Ez valami nagyon ütős ki kell próbálnom
Csodálatos látvány, nagyon szeretem az Ischler-t, de ilyen mázzal még nem ettem. Ebből próba lesz, köszi az ötletet.:)
Karamell mázassal én sem szoktam találkozni cukrászdákban... Ez gyönyörűséges lett!
Hogy ez mennyire guszta, nagyon hívogató:-))
Nelli, Petra, köszönöm.
Anikó, tényleg rengeteg ehetetlen Ischlert árulnak, ami persze csak a kóstoláskor derül ki, mikor már megvettük:-)
Okki, köszönöm, nekem jobban ízlik, mint a csokis:-)
Gerdi, nem ropogós. A francia krémes mázához hasonlít állagban. A külső rész szilárd, belül puha.
Bianka, Gizi, próbáljátok ki, ha szeretitek a karamellt, akkor nem lesz csalódás:-)
Mónika, valamikor Egerben a Dobosban lehetett sokáig kapni és még néhány helyen találkoztam vele, ma már sehol nem látom.
Gesztenye, köszönöm:-)
Megjegyzés küldése