Akad már néhány linzer recept a blogon itt, itt és itt, most pedig egy még újabb változattal bővül a paletta.
Ennek averziónak a szódabikarbónától könnyebb a tésztája, a méztől pedig teltebb az íze, sütés és töltés után azonnal fogyasztható, nincs szükség zárt dobozban való tárolásra.
Hozzávalók
30 dkg liszt
15 dkg hideg vaj vagy margarin
10 dkg porcukor
1 tojás
5 g szódabikarbóna
1 evőkanál méz
fél kávéskanál só
sárgabarack lekvár
A hozzávalókat összegyúrjuk és lisztezett munkafelületen 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát.
Tetszőleges formájú kiszúróval négyzeteket vagy korongokat szaggatunk, amiket sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatunk.
200 fokos sütőben 8-10 perc alatt megsütjük őket. Gyakrabban ellenőrizzük a sütés során, mert a méz miatt gyorsabban megbarnulnak!
Ha kihűltek, kettőt-kettőt lekvárral összeragasztunk.
7 megjegyzés:
Üdvözöllek! Szeretném megkérdezni hogy ezt a tésztát is lehet fagyasztani összegyúrás után mint a sima linzer tésztát?
Igen, ugyanúgy lehet fagyasztani.
Szia! Isteni lett elkészítettem !🙃 annyi lenne a kérdésem,h mennyi ideig tárolható? Töltve ill nélküle? Köszönöm szépen 🤗
Szia Nikol,
Egy hétig biztosan tárolható, azután meg úgysem lesz már belőle:-)
Köszönöm a választ!
3 napig sikerült tárolni,azután fahéjas szilva lekvárral töltöttem és valami isteni azzal is!!! Már el is felejtettem azóta!😉😆
Fantasztikus egy linzer,köszönöm hogy vagy!🤗😊
Kedves Nikol, nagyon kedves vagy, köszönöm:-)
Szia, elkészítettem, ezentúl csak és kizárólag ezt a linzert fogom sütögetni, nagyon szépen köszönöm! :)
Megjegyzés küldése