2017. március 1.

Párnafánk





Az idei farsangot ezzel a párnafánkkal zártuk tegnap.


Hozzávalók

50 dkg liszt
2,5-3 dl tej
3 dkg friss élesztő
1 tojás
5 dkg cukor
3 dkg vaj
1 evőkanál rum
fél kávéskanál rum
fél citrom reszelt héja

Egy dl langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt és a maradék tejjel lágyabb kelt tésztát dagasztunk. Lefedve langyos helyen duplájára kelesztjük, majd átgyúrjuk és újra duplájára kelesztjük.
Lisztezett munkafelületre borítjuk a tésztát, és 1-1,5 cm vastagságúra nyújtjuk. 5 x 5 cm-es négyzetekre vágjuk és letakarva 15-20 percet kelesztjük.
Közepesen forró olajban mindkét oldalukat megsütjük. Szűrőlapáttal kiszedjük a fánkokat és langyosra hűtjük.
Sárgabaracklekvárral és/vagy porcukorral kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: