2015. szeptember 28.

Sütőtök lekvár




Semmiképpen ne ítéljünk csak a név alapján, egy meglepően kellemes, narancsos ízű lekvárt kapunk, ha nekiállunk elkészíteni ezt a finomságot.


Két közepes vagy három kisebb orange/kanadai sütőtököt kisebb darabokra vágunk, magjukat kikaparjuk, majd megsütjük.
A tök puha húsát tálba kaparjuk és megmérjük.
Kilónként hozzáadunk - 30 dkg cukrot
                                     - 2 narancs levét és az egyik narancs lereszelt héját
                                     - 1 evőkanál citromlevet
                                     - 1 teáskanál vaníliakivonatot.
Botmixerrel az egészet pépesre dolgozzuk.
Zárható üvegben, hűtőben tárolva 2-3 hétig is eláll.

3 megjegyzés:

Brigi írta...

Szia! Szeretném kipróbálni ezt a lekvárt. Azt szeretném kérdezni a recepthez, hogy miután összekevertük és pépesítettük az alapanyagokat, már nem is kell összeforralni? Köszi, Brigi

Citromhab írta...

Brigi, én már nem forraltam pépesítés után, azért hogy az ízek minél inkább megmaradjanak. Viszont ebben az esetben, mindenképpen hűtőben kell tárolni, ahogy azt írtam is.

Brigi írta...

Köszi! :)