2015. október 2.

Túrós pite







Hozzávalók 25 x 35 cm-es tepsihez


A tésztához
50 dkg liszt
20 dkg porcukor
25 dkg vaj
2 tojás
1 csomag  (12 g) sütőpor
csipet só

A vaníliakrémhez
2 dl tej
3 tojás sárgája
15 g étkezési keményítő
5 dkg cukor
1 teáskanál vaníliakivonat

A túrókrémhez
1 kg túró
15 dkg cukor
3 evőkanál búzadara
1 citrom reszelt héja
3 tojásfehérje

A vaníliakrémhez a tojások sárgáját, a cukorral, a vaníliával és a keményítővel kikeverjük, majd felengedjük a tejjel. Folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Langyosra hűtjük.
A túrókrém hozzávalóit összedolgozzuk a vaníliakrémmel, végül óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét is.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két egyenlő részre osztjuk, és lisztezett munkafelületen két lapot nyújtunk belőle.
Az első lapot a vajjal vékonyan kikent és lisztezett tepsi aljába terítjük. Rásimítjuk a túrókrémet, majd a másik lappal befedjük.
200 fokra melegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.
Langyosra hűtve szeleteljük, porcukorral meghintve kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések: