2015. szeptember 21.

Raffaello torta - Segítsüti 2015








Ma veszi kezdetét a 13. Segítsüti árverés.
Ismét 30 gasztroblogger készül 30 édességgel, hogy a jótékonysági akcióból befolyt összeggel rászoruló gyermekeket támogassunk.

Ezúttal a Mosoly Alapítványt, és rajtuk keresztül a beteg és lelki traumát átélt gyerekek gyógyulását támogatjuk.

Az árverés ma kezdődik, három napon át zajlik és 2015. szeptember 24.-én, csütörtökön 16:00-kor zárul.

Licitálni a Segítsüti oldalán lehet.


Idén egy kókusztortával készültem az alkalomra.


Hozzávalók 24 cm-es tortaformához

Az olajos piskótához
6 tojás
20 dkg cukor
fél dl olaj
25 dkg liszt
fél csomag (6 g) sütőpor

A krémhez
5 dl tej
9 dkg liszt
4 dl tejszín
15 dkg cukor
1 evőkanál kókuszaroma
10 dkg kókuszreszelék

A díszítéshez
5 dkg kókuszreszelék
1 doboz Raffaello bonbon
mandulaszemek


A tortaforma alját sütőpapírral béleljük, a sütőt 180 fokra melegítjük.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük addig, amíg fényes és még keményebb habot nem kapunk.
Ekkor hozzáadjuk a tojássárgáját és az olajat és újra elkezdjük verni, de csak addig, amíg egynemű nem lesz az egész.
Óvatosan beleforgatjuk a lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport, majd a masszát a formába simítjuk és betoljuk a sütőbe.
20-25 perc alatt megsütjük (tűpróba!)
Langyosra hűtjük a tortalapot, majd lapjában három egyenlő részre vágjuk. (A hozzávalók három, egyenlő részre osztásával három lapot is süthetünk.)
A krémhez a lisztet a cukorral és a tejjel csomómentesre dolgozzuk, majd folyamatosan kevergetve sűrűre felfőzzük. Teljesen kihűtjük.
A tejszínből kemény habot verünk, hozzáadjuk a főzött krémet, az aromát, a kókuszreszeléket, és az egészet habverővel összedolgozzuk.
A krémmel megtöltjük a piskótalapokat, majd a torta oldalát és tetejét is bevonjuk vele.
Kókuszreszelékkel meghintjük a torta oldalát és tetejét, végül a bonbonnal és a mandulaszemekkel (esetleg szalaggal) díszítjük.


2 megjegyzés:

sağlıklı hayat írta...

Merhabalar, çok leziz ve iştah açıcı bir görüntüsü var. Ellerinize sağlık.

Saygılar

Kinga Kiss írta...

Megsütöttem névnap alkalmából ajándékba ezt a tortát. Ez valami nagyon finom! Irtó ügyes vagy! :) Minden elismerésem a sok szép képért és a jobbnál jobb receptekért! Ha nálad keresek receptet, mindig sikerem van. Kösziiiiiii, Kinga