2015. augusztus 20.
Kókuszkocka
Régi, nagy klasszikus, "mindenkikedvence" sütemény.
Hozzávalók 25 x 35 cm-es tepsihez
A tésztához
4 dkg vaj
4 dkg méz
20 dkg cukor
1 tojás
1,5 dl tej
30 dkg liszt
1 csapott kávéskanál szódabikarbóna
A mázhoz
20 dkg vaj
25 dkg porcukor
3 dkg kakaópor
2 evőkanál tej
A beforgatáshoz
1 csomag kókuszreszelék
A tésztához a vajat és a mézet megolvasztjuk, belekeverjük a cukrot, a tojást, a tejet, majd hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát is, és az egészet csomómentesre keverjük
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát és 180 fokos sütőben megsütjük.
Langyosra hűtjük, majd egyenlő méretű kockákra vágjuk.
A máz hozzávalóit lábosba mérjük és kevergetve addig melegítjük, amíg az egész teljesen egyneművé nem válik. Langyosra hűtjük.
Egy-egy süteménykockát a csokimázba mártunk, rácson lecsurgatjuk a felesleget, majd meghempergetjük a kókuszreszelékben.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
3 megjegyzés:
Ez nagy kedvenc nálunk is! Tényleg "mindenkikedvence" sütemény. :)
Valamiért iszonyat lapos lett. Mit ronthattam el? :( A tepsit átszámoltuk ketten is.
A szódabikarbóna nem maradt esetleg ki?
Megjegyzés küldése