2015. augusztus 20.

Kókuszkocka






Régi, nagy klasszikus, "mindenkikedvence" sütemény.


Hozzávalók 25 x 35 cm-es tepsihez

A tésztához
4 dkg vaj
4 dkg méz
20 dkg cukor
1 tojás
1,5 dl tej
30 dkg liszt
1 csapott kávéskanál szódabikarbóna

A mázhoz
20 dkg vaj
25 dkg porcukor
3 dkg kakaópor
2 evőkanál tej

A beforgatáshoz
1 csomag kókuszreszelék

A tésztához a vajat és a mézet megolvasztjuk, belekeverjük a cukrot, a tojást, a tejet, majd hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát is, és az egészet csomómentesre keverjük
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát és 180 fokos sütőben megsütjük.
Langyosra hűtjük, majd egyenlő méretű kockákra vágjuk.
A máz hozzávalóit lábosba mérjük és kevergetve addig melegítjük, amíg az egész teljesen egyneművé nem válik. Langyosra hűtjük.
Egy-egy süteménykockát a csokimázba mártunk, rácson lecsurgatjuk a felesleget, majd meghempergetjük a kókuszreszelékben.

1 megjegyzés:

Mazsi írta...

Ez nagy kedvenc nálunk is! Tényleg "mindenkikedvence" sütemény. :)