A fehér csokoládé és a mandula kedvelőinek...akár Valentin-napra is.
Hozzávalók
15 dkg fehér csokoládé
4 dkg vaj
2 tojás
6 dkg cukor
10 dkg durvábbra őrölt mandula
21 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 kávéskanál málnapiros ételfesték (elmaradhat)
A hempergetéshez
kristálycukor
porcukor
Megolvasztjuk a csokoládét és a vajat, majd a tojással és az ételfestékkel csomómentesre keverjük. Másik tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat, a lisztet, a mandulát, a cukrot és a sütőport.
A lisztes keveréket a csokoládés masszához adjuk, és alaposan összedolgozzuk. 1,5-2 órán át hideg helyen pihentetjük a tésztát.
Sütőpapírral bélelünk egy nagyobb méretű tepsit vagy sütőlapot, a sütőt pedig 180 fokra melegítjük.
Kisebb diónyi gombócokat formázunk a tésztából, először kristálycukorba, majd porcukorba hempergetjük.
Egymástól 5-6 cm távolságra a sütőpapírra rakosgatjuk a golyókat, majd sütőbe toljuk, és 10-12 perc alatt megsütjük őket.
1 megjegyzés:
Így is nagyon tetszik, egyszer ezt is kipróbálom, az étcsokis nagyon bejött.
Megjegyzés küldése