2012. július 17.

Töltött paprika




Hozzávalók

12-14 közepes méretű TV paprika

A töltelékhez
1 kg darált marha- vagy sertéshús
15 dkg rizs
1 gerezd fokhagyma
1 csapott evőkanál őrölt pirospaprika
só, bors

A főzéshez
20 dkg sűrített paradicsom
1-1,2 l víz

A sűrítéshez
2 evőkanál liszt
víz

Megmossuk a paprikát, eltávolítjuk a szárát és a magházat. 
A töltelék hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, és beletöltjük a paprikákba. Ne tömjük meg túlságosan, mert főzés közben a rizs megduzzad, és szétreped a paprika.
A sűrített paradicsomot, a vizet és a sót fazékba mérjük, elkeverjük. Beleállítjuk a megtöltött paprikákat.
Felforraljuk az egészet, majd forrástól számított 40-50 percig lassú tűzön főzzük. Ha a rizs kellően átpuhult (ezt egy villával ellenőrizhetjük), tálba szedjük a paprikákat. Csomómentesre keverjük a lisztet kevés vízzel, a paradicsomos léhez öntjük, és felforralva besűrítjük. 
A paradicsomos szószt a paprikára öntjük, és így tálaljuk.




4 megjegyzés:

Illéskrisz Konyhája írta...

Nálunk is! :o)

Erika írta...

Nagyon finom, szuper étel!:)

Roza írta...

Guszta nagyon:)

ILDIKO írta...

Ide vele!
Jajj de megennem.Finom lehet.
Szia! ILDIKO