2012. július 19.

Töklecsó




A közismert és népszerű lecsó kicsit másképp elkészítve. Érdemes kipróbálni.

Hozzávalók 4 személyre

2 kisebb zsenge tök
4-5 fehér paprika
1 csípős zöldpaprika (elmaradhat)
2 nagy vöröshagyma
1 paradicsom
1 teáskanál őrölt pirospaprika
olaj vagy zsír

Megmossuk a zöldségféléket. A tököt félbevágjuk, kanállal kikaparjuk a magokat, és hosszában csíkokra, majd keresztben fél cm vastagságúra szeleteljük. A paprika magházát eltávolítjuk, és felszeleteljük.
Megtisztítjuk és hosszában vékony szeletekre vágjuk a hagymát, majd olajon aranysárgára pirítjuk.
Hozzáadjuk a felszeletelt tököt, a paprikát, és a felkockázott paradicsomot. Megszórjuk a pirospaprikával, sózzuk, majd közepes tűzön, fedő nélkül, időnként megkeverve készre sütjük.

6 megjegyzés:

Bridge írta...

A lecsót nagyon szeretem, de ilyen formában még sosem kóstoltam, hogy milyen lehet. Viszont az van ide írva, hogy érdemes kipróbálni. :) Úgyis cukkinidömping várható, lehet hogy majd abból.

Ani írta...

Lehet hogy hétvégén kipróbálom.

Anikó írta...

Én szoktam a lecsót ilyenkor nyáron zsenge tökkel úgymond összefőzni, egyben sűríti is, nagyon finom, a végeredménynél már nem is venni észre a tököt benne:-)))
Sőt cukkinival is ugyan olyan jó:-))))

Bloggerina Bellala írta...

"Tök" jó :) Én alapból nem vagyok egy tökrajongó, de így nagyon finom volt! Kaliforniai paprikát,cukkinit, kolbászt, kukoricát szoktunk még a lecsóba belefőzni.

Citromhab írta...

Bridge, Ani, érdemes kipróbálni. Ahogy Anikó is írja, a végeredményben már nem is lehet észrevenni, hogy tök is van benne:-)

Bellala, ezek szerint kipróbáltad... A felsorolt hozzávalókkal még finomabb lehetett:-)

Bloggerina Bellala írta...

Bizony, fincsi lett :) Azt szeretem a lecsóban, hogy gyakorlatilag bármit bele lehet főzni.