A közismert és népszerű lecsó kicsit másképp elkészítve. Érdemes kipróbálni.
Hozzávalók 4
személyre
2 kisebb
zsenge tök
4-5 fehér
paprika
1 csípős
zöldpaprika (elmaradhat)
2 nagy
vöröshagyma
1 paradicsom
1 teáskanál
őrölt pirospaprika
só
olaj vagy
zsír
Megmossuk a
zöldségféléket. A tököt félbevágjuk, kanállal kikaparjuk a magokat, és
hosszában csíkokra, majd keresztben fél cm vastagságúra szeleteljük. A paprika
magházát eltávolítjuk, és felszeleteljük.
Megtisztítjuk
és hosszában vékony szeletekre vágjuk a hagymát, majd olajon aranysárgára
pirítjuk.
Hozzáadjuk a
felszeletelt tököt, a paprikát, és a felkockázott paradicsomot. Megszórjuk a
pirospaprikával, sózzuk, majd közepes tűzön, fedő nélkül, időnként megkeverve
készre sütjük.
6 megjegyzés:
A lecsót nagyon szeretem, de ilyen formában még sosem kóstoltam, hogy milyen lehet. Viszont az van ide írva, hogy érdemes kipróbálni. :) Úgyis cukkinidömping várható, lehet hogy majd abból.
Lehet hogy hétvégén kipróbálom.
Én szoktam a lecsót ilyenkor nyáron zsenge tökkel úgymond összefőzni, egyben sűríti is, nagyon finom, a végeredménynél már nem is venni észre a tököt benne:-)))
Sőt cukkinival is ugyan olyan jó:-))))
"Tök" jó :) Én alapból nem vagyok egy tökrajongó, de így nagyon finom volt! Kaliforniai paprikát,cukkinit, kolbászt, kukoricát szoktunk még a lecsóba belefőzni.
Bridge, Ani, érdemes kipróbálni. Ahogy Anikó is írja, a végeredményben már nem is lehet észrevenni, hogy tök is van benne:-)
Bellala, ezek szerint kipróbáltad... A felsorolt hozzávalókkal még finomabb lehetett:-)
Bizony, fincsi lett :) Azt szeretem a lecsóban, hogy gyakorlatilag bármit bele lehet főzni.
Megjegyzés küldése