Hozzávalók 12 darabhoz
A palacsintatésztához
30 dkg liszt
3 tojás
2 evőkanál olaj
1 evőkanál cukor
egy csipet só
4 dl tej
1 dl szódavíz
A töltelékhez
1 kg alma
10 dkg barna cukor
5 dkg vaj
½ kávéskanál fahéj
20 ml víz
1 kávéskanál vaníliás pudingpor
A tálaláshoz
12 gombóc vaníliafagylalt
Csomómentesre keverjük a tészta hozzávalóit, majd olajjal vékonyan kikent palacsintasütőben 12 palacsintát sütünk belőle.
A töltelékhez meghámozzuk és kisebb kockákra vágjuk az almákat. Lábosban, folyamatosan kevergetve megolvasztjuk a vajat a cukorral és hozzáadjuk az almát. Fahéjjal ízesítjük és fedő alatt, lassú tűzön puhára pároljuk.
Elkeverjük a pudingport a vízben, az almához öntjük és besűrítjük. Langyosra hűtjük.
Megtöltjük a palacsintákat a töltelékkel, aztán először félbe, majd negyedbe hajtjuk.
Megszórjuk porcukorral és egy gombóc vaníliafagylaltot kanalazunk mellé. Ízlés szerint meglocsolhatjuk olvasztott étcsokoládéval.
7 megjegyzés:
Nagyon ínycsiklandozó!:) És a kép is csodásan sikerült!:)
Nagyon guszta! Most a fagyit lehagynám róla, mert egész nap fáztam...de egy palacsinta jöhetne a sok-sok almával!
Nagyon finom, tetszik. :)
Roza, Petra köszönöm.
Krisz, a meleg szobában nem olyan szörnyű egy gombóc hideg fagyi, a palacsinta viszont sokkal finomabb így:-))
Óóó, ez nagyon guszta.Isteni lehet.:))
A fagylaltot kihagynám a diétám végett, de az almával töltött palacsintát én is többször készitettem, ami nagyon guszta, és finom...szép a tálalás is, és a fotó ugyszintén!
Elisabeth, köszönöm.
Megjegyzés küldése