2012. február 2.

Csirkés saláta parmezán chips-szel




A mai ebédünk. Nem is fűznék hozzá semmit, finom, könnyű, de ennek ellenére laktató és imádom.


Hozzávalók 4-5 adaghoz

2 fej jégsaláta
1 egész csirkemellfilé
2 szelet kenyér
3-4 dkg parmezán sajt
1/2 gerezd fokhagyma
citromlé
szezámolaj
só, bors


Megmossuk és apró kockákra vágjuk a csirkemellet. Felforrósítunk 2-3 evőkanál olajat, belereszeljük a fokhagymát, és kicsit átpirítjuk. Hozzáadjuk a húst, sózzuk, és zsírjára sütjük. Az sem baj, ha kicsit megpirul.
Kockákra vágjuk a kenyérszeleteket, megpirítjuk.
Lereszeljük a parmezánt, és sütőpapírral bélelt tepsibe kávéskanálnyi halmokat teszünk. Forró sütőben megolvasztjuk és picit megpirítjuk. Ha teljesen kihűlt, könnyedén leválasztható a sütőpapírról.
Megmossuk és apró darabokra tépkedjük a jégsalátát. Sóval, borssal, citromlével, szezámolajjal ízesítjük, és lazán összeforgatjuk.
Tányérra halmozzuk a salátát, a csirkehúst, a pirított kenyérkockát, és parmezán chips-szel tálaljuk.

5 megjegyzés:

Illéskrisz Konyhája írta...

Ó, de finom kis saláta! A parmezán chips pedig mesteri! Jól jönne a diétámba!

Szemi írta...

Nagyon finom lehet, én is szeretem az ilyesmit. :) A parmezán chips szuper ötlet! :)

Citromhab írta...

Krisz, Szemi, jó kis ebéd volt, szerintem beilleszthető a diétába:-)

Elisabeth írta...

Egyik kedvenc diéta ebédem...csak a parmezán chip nélkül. Köszi hogy megemlitetted e-mailben hogy az elküdött ujságbol vetted ki ennek a receptjét...máskülömben nem tudtam volna, mivel hogy nálatok is sokféle uj gasztró recepteket lehet találni, mint egész Európában.
Ez egy Olasz recept, mivel hogy Parmezán sajtbol van, de itt nálunk eredett a recept. Sok Amerikaias találmányok vannak Olasz módra!

Citromhab írta...

Elisabeth, igen a chips ötlete a tőled kapott újságból származik, és érdemes kipróbálni, mert nagyon finom:-)