2012. január 2.
Mini Pavlova karamellizált ananásszal
Mi nagyon szeretjük a karamellizált gyümölcsöket, az ananászt pedig különösen. Önállóan vagy egy gombóc vaníliafagylalttal pillanatok alatt elkészül és igazi ínyencség.
Most mini Pavlovákhoz használtam, mert a fagyasztóban több tojásfehérje is volt, így ezek is elfogytak.
Friss gyümölcsből sokkal finomabb, de ennek híján konzerv ananász is megfelel.
Hozzávalók 6 darabhoz
5 tojásfehérje
1 kávéskanál citromlé
25 dkg porcukor
2 csapott evőkanál étkezési keményítő
egy csipet só
1 ananász
3 dkg vaj
4 evőkanál barna cukor
Habverővel, magas fokozaton kemény habbá verjük a tojásfehérjéket a citromlével. Hozzáadjuk a porcukrot, keményítőt és a sót. Addig folytatjuk a habverést, amíg szilárd, borotvahabszerű állagot nem érünk el.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, kanállal 6 egyenlő halmot képezünk. 150-160 fokra melegített sütőben sütjük, amíg meg nem pirulnak a tortácskák. Kihűtjük.
Megtisztítjuk és 1 cm-es szeletekre vágjuk az ananászt. A szeletek közepéből kivágjuk a kemény részt.
Megolvasztjuk a vajat és a cukrot, belerakjuk az ananászkarikákat, úgy, hogy ne fedjék egymást. Többször megfordítva a szeleteket 4-5 perc alatt karamellizáljuk. Akkor jó, ha a szélük elkezd pirulni.
Tányérra szedjük és kihűtjük.
A tejszínből kemény habot verünk, és egyenlően elosztjuk a 6 tortácska tetején. Egy-egy ananászkarikával ( lehet több is ) díszítjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
11 megjegyzés:
Édességre elvileg rá sem lenne szabad néznem, de ez annyira guszta, hogy rögtön bepuszilnék egyet! :)
Nagyon guszta desszert! És tetszik az új blog képed! BUÉK!
Boldog Új Évet Kívánok ! Nagyon szép a blogod!!
Boldog új évet kívánok Neked és a szeretteidnek!
Hankka, nagyjából így vagyok én is, de ennek nem tudtam ellenállni:-)
Krisz, Ani, köszönöm! Új év, új ruha:-))
Ditta, köszönjük!!
Ez nagyon finom lehet! Bár a pavlova nekem túl édes, de azzal a karamellizált ananásszal nagyon csábítóan néz ki. :)
Szemi, ez nagyon finom és hidd el nem túl édes:-)
Ujonc vagyok a konyhaban. Azt szeretnem kerdezni, hogy fagyasztod le a tojas feherjet, miben tarolod, egyenkent, vagy hogy? Nagyon tetszik a blogod! Koszi
Kedves Névtelen, kis dobozokban szoktam lefagyasztani, hármasával, ötösével. A dobozra mindig ráírom, hogy mennyi tojásfehérjét tartalmaz, mert, ha összefagy, már lehetetlen megszámolni. Kiolvasztás után ugyanúgy használható, mint a friss.
Ez jobb lehet mint az eperrel!Kipróbálom!!!Jó párosítás.
Mellissina, azt nem mondom, hogy jobb mint eperrel, mert azt a változatot is nagyon szeretem, de alul nem marad az eperrel szemben, az biztos .-)
Megjegyzés küldése