2012. január 19.

Kekszes sütemény szederrel







Kekszes sütemény szedres változata, a zselé helyett csokoládés keksszel.

Hozzávalók 24x36 cm-es tepsihez

50 dkg háztartási keksz
24 darab csokoládéval bevont keksz
30 dkg szeder
50 dkg tejföl
20 dkg cukor
1 kávéskanál vaníliakivonat
10 g étkezési keményítő


A krémhez a szedret a cukorral és a vaníliával felforraljuk, és 5-10 percig lassú tűzön főzzük.
Kevés vízben feloldjuk a keményítőt, a szederhez öntjük, és besűrítjük. Kihűtjük, és belekeverjük a tejfölt.
Lerakunk egy sor háztartási kekszet a tepsibe, és rásimítjuk a krém felét. Megismételjük ezt a műveletet, végül a csokoládés keksszel befedjük.
Egy éjszakán át hűtőben tároljuk, hogy megpuhuljon a keksz, majd a felső, csokoládés kekszek mentén szeleteljük.

13 megjegyzés:

Barbi konyhája írta...

Csodaszép lett és kétségtelen, hogy finom is! Tetszik! :)

Ibcsi írta...

de gyönyörű lett!!!

Kispiros írta...

Gyönyörűszép!

Solyi írta...

Ez nagyon szép!:)

Blogkonyha írta...

Kész vagyok a mikromilliméter pontosságú süteményeidtől! Eszméletlen guszta! :o))

Unknown írta...

Nagyon jól néz ki, micsoda szín :) Mentve :)

Éva írta...

Csodálatosan szép! Ha te tudnád mennyire imádom a szedret és milyen keveset ettem az elmúlt évben ? Szerintem fagyasztottból fogom megcsinálni!

Petra írta...

Szépséges, és szederrel nagyon finom lehet. :)

Gabriella írta...

Meseszép, mint minden nálad! :)

Hankka írta...

Mindig olyan gyönyörűek a süteményeid (is), ez a szedres süti sem lóg kis a sorból, csodaszép és különleges a csokis keksszel! :)

Bokor Boglárka írta...

Messziről ki lehet szúrni a Kifőztük magazinban is, hogy melyik sütit készítetted! :) A tejfölös kekszes sütidet már elkészítettem és nagy sikert aratott, ezt is mentettem, de azt hiszem, szeder helyett fagyasztott eperrel fogom készíteni, mert az eper a kedvencem, és pont az van a fagyasztómban.
Köszönöm a receptet!

Citromhab írta...

Köszönöm szépen!

Margaretta, először én is eperrel készítettem és nagyon finom úgy is, csak azt nem tettem fel, mert még finomítani kellett a recepten:-)

Elisabeth írta...

Ez valami csodaszép profi forma. Nagyon tetszik a formája, és a finom szedres krémmel. Imádom az ilen finomságokat, te meg nagyon értesz mind ezekhez! Csak sajnos a diétám nem enged enni édességeket...de talán egy falatot szeretnék belőle:DDD