Hozzávalók
1 kg halfilé
só
A sörtésztához
20 dkg liszt
3 tojás
50 ml olaj
só
őrölt fekete bors
2-2,5 dl sör
A sütéshez
olaj
A halfilét, ha szükséges, kisebb darabokra vágjuk, besózzuk.
A sörtésztához a lisztet, tojást, olajat, sót, borsot annyi sörrel, hogy a palacsintatésztánál kicsit sűrűbb tésztát kapjunk, csomómentesre keverjük.
Az olajat felforrósítjuk. A haldarabokat belemártjuk a tésztába és óvatosan az olajba téve, pár perc alatt készre sütjük.
Rizs, párolt zöldség, majonézes saláta vagy petrezselymes krumpli illik hozzá.
7 megjegyzés:
A maradék sört meg megisszuk a finom ebédhez. :) Szeretem a halat, meg is kívántam!:)
Valahogy nekem a párizsi és a sörtésztás dolgok jobban ízlenek, mint a rántottak.
Finom ebédetek volt!
Bence/Emőke, a maradék sör nálunk is erre a sorsra jut:-)
Nelli, szerintem is finomabb a sörtésztás hús, amellett, hogy nem kell panírozni, amit egyáltalán nem szeretek csinálni:-)
Imádom
Bianka, én is:-)
Ma ez volt a vacsink, köszönet a receptért! Felvéve a repertoárba :)
Eri, ezek szerint ízlett:-))
Megjegyzés küldése