2011. április 2.
Sonkás-tormás pogácsa
Beköszöntött a jó idő és vele együtt eljött a borkóstolók szezonja is.
Borkorcsolya receptekből már egész komoly gyűjteményem van, ma ezt a sonkás-tormás pogit választottam.
Hozzávalók
50 dkg liszt
1 dl tej
3 dkg élesztő
25 dkg vaj
1 tojás
2,5 dkg só
1 teáskanál cukor
10 dkg tejföl
2 evőkanál ecetes torma
15 dkg sonka ( legjobb valamilyen füstölt )
A kenéshez
1 tojás
A sonkát nagyon apróra vágjuk és kevés olajon megpirítjuk.
Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk.
A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáadjuk a megkelt élesztőt és tésztát dagasztunk.
Gyúródeszkára borítjuk, elnyújtjuk és a Tepertős pogácsánál látható módon hajtogatjuk. 2-2,5 cm vastagra nyújtjuk, tetejét késsel bevagdossuk. Pogácsákat szaggatunk belőle és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk őket.
Tetejüket megkenjük tojással és 240 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
10 megjegyzés:
Nagyon tetszik ez a pogácsarecept, igazi húsvéti hangulatú! Szívesen kóstolnék nálatok bort :)
Nagyon guszta!
Én is rögtön a húsvétra gondoltam a sonka és a torma miatt:-))
Eri, Gesztenye, nekem is eszembe jutott a Húsvét, amíg sültek:-)
Úgy látszik mindenkinek a húsvét jutott rögtön eszébe, mert nekem is!
El is teszem ezt a recit húsvétra!
Szépek a pogik nagyon!
Ha illat nem is jött át, de a kép abszolút meggyőző volt! Köszi a receptet!
Nelli, Mónika, ha van egy jól bevált pogi receptetek, azzal is működik, csak hozzá kell adni a sonkát és a tormát. Én egy az egyben a sajtos pogácsa receptemet turbóztam fel velük.
Nagyon szépek lettek
Ezek a kis aranyos pogácskák nagyon sikeresen készültek...de mi nem?
Nálad minden kitünő. Én imádom a pogácsát. A Magyar pogácsáknak "párja nincs"
xoxo-hugs, and kisses
Elisabeth, a pogácsákról nekem is ez a véleményem, semmilyen édes sütemény nem tud nálam egy finom pogit pótolni:-))
Ez a jól kinézetű pogácsa is remek húsvéti előzetes nekem. Legszívesebben beleharapna az ember-lánya!!!!:-)
Megjegyzés küldése