2011. április 5.

Halfilé sörtésztában




Hozzávalók

1 kg halfilé 

A sörtésztához
20 dkg liszt
3 tojás
50 ml olaj
őrölt fekete bors
2-2,5 dl sör

A sütéshez 
olaj

A halfilét, ha szükséges, kisebb darabokra vágjuk, besózzuk.
A sörtésztához a lisztet, tojást, olajat, sót, borsot annyi sörrel, hogy a palacsintatésztánál kicsit sűrűbb tésztát kapjunk, csomómentesre keverjük. 
Az olajat felforrósítjuk. A haldarabokat belemártjuk a tésztába és óvatosan az olajba téve, pár perc alatt készre sütjük. 
Rizs, párolt zöldség, majonézes saláta vagy petrezselymes krumpli illik hozzá.






7 megjegyzés:

Emoke írta...

A maradék sört meg megisszuk a finom ebédhez. :) Szeretem a halat, meg is kívántam!:)

Nelli írta...

Valahogy nekem a párizsi és a sörtésztás dolgok jobban ízlenek, mint a rántottak.
Finom ebédetek volt!

Citromhab írta...

Bence/Emőke, a maradék sör nálunk is erre a sorsra jut:-)

Nelli, szerintem is finomabb a sörtésztás hús, amellett, hogy nem kell panírozni, amit egyáltalán nem szeretek csinálni:-)

Bianka írta...

Imádom

Citromhab írta...

Bianka, én is:-)

Praliné Zsuzsi írta...

Ma ez volt a vacsink, köszönet a receptért! Felvéve a repertoárba :)

Citromhab írta...

Eri, ezek szerint ízlett:-))