Ehhez a csülökhöz készült a nemrégiben bejegyzett Fehérkenyér. Nagyon jó párost alkottak, bár azt nem lehet mondani, hogy nullkalóriás ételről lenne szó.
Hozzávalók
1 füstölt hátsó csülök
1 fej fokhagyma
szemes bors
1/2 doboz sör ( lehetőleg barna )
A csülköt előző este beáztatjuk, majd másnap egy kb. 4 literes fazékban a megtisztított fokhagymával és a szemes borssal puhára főzzük.
Kivesszük a főzővízből és kicsontozzuk. A húst tepsibe rakjuk, egy merőkanálnyi húslevet és egy fél doboz sört aláöntünk. A megfőtt fokhagymagerezdeket is mellé rakhatjuk.
Fóliával lefedve kb. egy órán át sütjük. A sütés végén eltávolítjuk a fóliát, a húst megöntözzük a levével és pirosra sütjük.
Friss, foszlós kenyérrel és tormával igazán finom.
7 megjegyzés:
Nagyon guszta! Csülköt még nem próbáltam, én csirke combot szoktam sörben sütni, hát az is isteni. De legközelebb veszek csülköt!
Nagyon guszta.
Imádom a húst, bele tudnék harapni.
Ma én is sörben sütöttem.
Készítettem már!Kitűnő recept!Nagyon, nagyon finom.
Illéskrisz, én meg csirkét nem sütöttem sörben eddig, de az biztos, hogy nem lehet rossz:-)
Mónika, a húsevőknek ez kihagyhatatlan:-)
Wise Lady, akkor, biztos, hogy finom is lett:-)
Nelli, igen, ez így van:-)
Istenien néz ki
Bianka, a fiúk is pont ezt mondták, mikor eléjük tettem.-))
Megjegyzés küldése