Egy könnyű ebéd, újra csak a tavaszvárás jegyében.
Hozzávalók
1 kg csirkemellfilé
2 dl tejszín
3 evőkanál tejföl
1 csokor kapor
3 kávéskanál étkezési keményítő
só
kevés olaj
A csirkemellet megmossuk, felszeleteljük, kiklopfoljuk és a szeletek mindkét oldalát besózzuk.
A tejszínt, a tejfölt és a kaprot összekeverjük, ízlés szerint sózzuk.
Egy jénai edény aljára kevés olajat öntünk, lerakunk egy réteg hússzeletet, meglocsoljuk a tejszínes szósszal és megszórjuk keményítővel.
Ezt a rétegzést és locsolást addig folytatjuk, amíg elfogynak a hússzeletek. A maradék szószt a tetejére öntjük.
Lefedjük a jénai tetejével, és bő 1 óra alatt készre sütjük. A sütés végére a tejszínes-kapros szósz mennyisége nem csökken, csak besűrűsödik a keményítőtől, amit aztán öntetként is használhatunk a körethez.
10 megjegyzés:
Ez is nagyon gusztusos!Na most gondolkozhatok, hogy ezt készítsem el hétvégén, vagy a gnocchis ételt. Mindkettő nagyon tetszik.
Szeretem
Biztos finom, megkóstolnám! És azok a friss saláták, hm...
Nagyon finom lehet:-))
Imádnám, ha holnap itt lenne a hűtőben, nem nekem kéne elkészíteni, köret van, az nem kell:-))
Jó krémes állaga lesz biztosan a tejszíntől és a keményítőtől.
Annyira finomakat készítesz!:-)
Mónika, szombaton az egyiket, vasárnap a másikat:-))
Bianka, én is:-)
Kati, igen, ez friss salátával a legfinomabb:-)
Gesztenye, gyorsan megvan, nem kell vele sokat bajlódni:-)
Nelli, nagyon jó, krémes állagú.
Annyira örülök, hogy tetszenek a receptjeim:-))
Nekem is nagyon bejön:)
Családi tűzhely, ennek örülök:-)
Nagyon szeretem a kaprot, fagyasztóban van belőle bőven, magamnak egy adagot hamarosan készítek!
Márta, próbáld ki, nem fogod megbánni:-)
Megjegyzés küldése