Hozzávalók 4 személyre
A raguhoz
50 dkg darált hús
3-4 evőkanál paradicsomsűrítmény
2-3 evőkanál olaj
1 kisebb fej vöröshagyma
1/2 gerezd fokhagyma
só
bazsalikom, oregano
A gnocchihoz
50 dkg krumpli (tisztítva mérve)
15 dkg liszt
1 teáskanál só
A tetejére
reszelt sajt sajt
A raguhoz az apróra vágott vöröshagymát az olajon aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, egy kevés vizet, majd a darált húst. Sózzuk, fűszerezzük, belereszeljük a fokhagymát és 40-45 perc alatt lassú tűzön készre főzzük.
A krumplit megtisztítjuk, kockára vágjuk és enyhén sós vízben megfőzzük. Leöntjük róla a levet, pépesre törjük és megvárjuk, hogy teljesen kihűljön.
Hozzáadjuk a lisztet és a sót, majd összegyúrjuk. Lisztezett munkafelületen 1 cm vastagságúra nyújtjuk és kb. 2 cm-es csíkokra vágjuk a tésztát. A csíkokból hengereket sodrunk, amiket azután tovább darabolunk nagyjából egyforma hosszúságú nudlikká.
Forrásban lévő, enyhén sós vízbe eresztjük őket, és addig főzzük, amíg fel nem jönnek a főzővíz felszínére. Szűrőkanállal tálba szedjük a nudlikat,és kevés olajjal vagy olvasztott zsírral összeforgatjuk az egészet.
A raguval és reszelt sajttal megszórva kínáljuk.
10 megjegyzés:
Megint kedvemre valót hoztál!:-)Viszem!:-)
Gyors gyógyulást Nektek!
A kaja szuper:-)
Nagyon jó, és ötletes. Gyógyulást a kis betegnek.
Az anyai gondoskodás a legjobb gyógyír.Remélem jobban van a kislegény.
Nelli, örülök, hogy tetszik:-)
Gesztenye, Barbette, köszönöm:-)
Tálaló, ez így igaz:-))
Amúgy jobban van már a kis beteg, köszönjük.
Jobbulást a kis betegnek! Ismerős a szitu, mindkét fiammal átestünk a szörnyű kruppos betegségen. Mi hideg párásítót használunk ilyen esetekben!
A gnocchik fantasztikusak! Szép egyenletesek!
Micsoda türelmed van! Meseszépek ezek a gnocchik! Én is jobbulást kívánok!!
Mónika, köszönöm.
Nekünk is van hideg párásítónk, de az sok idő, mire bepárásítja a szobát, így viszont egy perc alatt jobban lesz.
Eri, türelem, az van:-))
Nagyon guszta
Jobbulást a betegeknek
Bianka, köszönjük:-)
Megjegyzés küldése