2011. január 20.

Habos almás sütemény






Hozzávalók 24 x 36 cm-es tepsihez

A tészta az Almás sütemény tésztája ( fél adag )
25 dkg liszt
10 dkg cukor
12,5 dkg vaj 
1 tojás
1/2 csomag sütőpor
csipet só
reszelt citromhéj
tejföl

A töltelékhez
1 kg alma
1 csomag vaníliás pudingpor
5 evőkanál cukor
fahéj

A habhoz
4 tojásfehérje
22 dkg cukor


A töltelékhez az almákat meghámozzuk, feldaraboljuk. A cukorral, a fahéjjal és a pudingporral összekeverjük, majd félretesszük.
A tésztához a hozzávalókat annyi tejföllel, amennyit felvesz, összegyúrjuk, kinyújtjuk és kivajazott tepsibe simítjuk.
Az almáról leöntjük a képződött levet, majd ráhalmozzuk a tésztára. Kézzel finoman megnyomkodjuk, hogy tömörödjön a töltelék.
200 fokra melegített sütőben 40 percig sütjük.
Amíg sül, a tojásfehérjét a cukorral keményre felverjük, habzsákba töltjük.
Ha a sütemény megsült, a habot rányomjuk az alma tetejére és 5-10 percre visszatoljuk a sütőbe. 

12 megjegyzés:

Nelli írta...

Jaaaj!A kávémhoz kérnék szépen!:-)Látom én vagyok az első még jut talán belőle.:-)

Gesztenye receptjei és Bonbon mánia írta...

Citromhab!
Csak ámulok és bámulok, annyira csodás:-))

Bianka írta...

Fantasztikus

Citromhab írta...

Nelli, máris száguld feléd egy szelet az információs sztrádán, jó étvágyat:-))

Gesztenye, Bianka köszönöm:-)

Dió Bisztró írta...

Ez a habrács!!!!szuper!

Erinacea írta...

Nálad minden jól sikerül :) Ez is olyan gyönyörű, mint a többi süticsodád! (Ja, én reggelire kérnék egy szeletkét!)

Citromhab írta...

Dió, köszönöm, kedves vagy:-)

Eri, aranyos vagy:-)
Sajnos, a süti nem érte meg a másnapot, így ebből már küldeni nem tudok:-(

Elisabeth írta...

Erzsi-Én emlékszem még régen, gyermek koromban a kedvenc nagynéném aki remekül sütött mindent, szokta sütni a habos süteményt barack lekvárral, töltve...de amit te sütöttél, almával, és pudding krémmel, meg még a gyönyörü hab dszitéssel...hát én mondom, ez "mesebeli finomság"!!!

Colors in the Kitchen írta...

Ez valami eszméletlen perfekt habrács! géppel se tudnának ilyen tökéletest készíteni!!!

Citromhab írta...

Elizabeth, Te mindig olyan szépeket írsz nekem, köszönöm:-)

Colors in the Kitchen, az a helyzet, hogy valamikor rajzot tanultam és bár mára ez csak hobbi, az ember kezében ez benne marad, mindegy milyen eszközt használ, rajzszenet vagy akár habzsákot:-))

Anikó írta...

Hmm.. almás ez nagyon finom lehet..

Foodafok írta...

C.S.O.D.Á.L.A.T.O.S.