2011. január 2.

Almás sütemény




Bár nem vagyok túlzottan édesszájú, vannak sütemények, amikből nagyobb mennyiséget is meg tudok enni.
Ez az almás sütemény például ilyen. Alma, fahéj, citrom, vanília - pont azok az ízek, amiket leginkább kedvelek.


Hozzávalók 24 x 36 cm-es tepsihez

A tésztához
50 dkg liszt
20 dkg porcukor
25 dkg vaj
2 tojás
1 csomag (12 g) sütőpor
csipet só
1 citrom reszelt héja

A töltelékhez
1 kg alma (tisztítva mérve)
3-4 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1/2 kávéskanál fahéj
2 evőkanál búzadara


Meghámozzuk az almákat, magházukat eltávolítjuk és lereszeljük. Cukorral és fahéjjal addig pároljuk, amíg az alma leve szinte teljesen el nem párolog. Belekeverjük a búzadarát, a vaníliás cukrot és langyosra hűtjük.
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, majd két egyenlő részre osztjuk. Lisztezett munkafelületen mindkettőből egy-egy lapot nyújtunk. Az egyiket kivajazott, lisztezett tepsi aljára terítjük. Erre simítjuk a tölteléket, majd befedjük a másik lappal.
Villával megszurkáljuk a sütemény tetejét, majd 200 fokra melegített sütőben 35-40 percig sütjük.
Langyosra hűtve szeleteljük és porcukorral megszórva tálaljuk.

8 megjegyzés:

ani írta...

Én is így vagyok evvel,az almás sütiket nagyon szeretem,de a habos krémeseket nem.Nagyon guszta!

Citromhab írta...

Ani, köszönöm. Nálam is az almásak az abszolút nyerők!

Bianka írta...

Nem csak nyerő, egyszerűen maga tökély :)

Foodafok írta...

Nagyon szuper kis sütemény!

Névtelen írta...

A vaj helyettesíthető margarinnal? Éva

Citromhab írta...

Éva, igen, helyettesíthető.

Némethné Zsuzsa írta...

Imádom a blogodat,és irigykedem,pedig annyira igyekszem,hogy nekem is menjen.Sajnos nem vagyok szerencsés ember.Imádom a képeidet,meg az egészet ahogy van!Üdv:Zsuzsa

Citromhab írta...

Zsuzsa, köszönöm szépen!:-(