2010. október 16.

Töltött káposzta





Hozzávalók 25-30 darabhoz

1 nagyobb fej savanyított káposzta
50 dkg vágott, savanyított káposzta

A töltelékhez
1 kg darált hús
10 dkg darált füstölt tarja
15 dkg rizs
2 gerezd fokhagyma

őrölt bors
őrölt pirospaprika


Ha szükséges, átmossuk a káposztaleveleket és a vágott káposztát, a levelekből a vastagabb ereket kivágjuk.
A töltelék hozzávalóit kézzel összegyúrjuk, és egyenként megtöltjük a leveleket.
A fazék aljára terítjük a vágott káposzta felét.
Nem túl szorosan, állítva belerakjuk a töltött káposztát, majd a vágott káposzta másik felével befedjük.
Felöntjük annyi vízzel, ami két-három ujjnyira ellepi, és lassú tűzön bő egy órát főzzük.
Tejföllel kínáljuk.

2 megjegyzés:

Évamami írta...

Én azt hittem, hogy párolt vöröshagymát mindig kell a töltelékbe tenni. Csináltam már én is úgy, h. volt benne darált füstölt tarja is, de akkor száraz lett a töltelék.

Javorosdy írta...

*Szerintem ez a fajta töltött káposzta másnapra lesz a legjobb, mivel addig összeértek a zamatok. Ha a füstölt tarja mellé bedarálunk egy kevés puhára főtt bőrkét is, nem lesz "száraz" a töltikénk.