2010. október 18.

Trüffel torta



Jó tömény csokis édesség, a férjem egyik kedvence.

Hozzávalók 24 cm-es tortaformához

A tésztához
9 tojás
210 g cukor
210 g liszt
3 evőkanál olaj
45 g kakaó
3 kávéskanál sütőpor

A trüffel krémhez
600 ml tejszín
600 g étcsokoládé
vanília

A trüffel golyóhoz: 18-20 db
200 g étcsokoládé
100 ml tejszín
50 g vaj
1 csomag csokoládés tortadara

A csokiforgácshoz
50 g étcsokoládé


A krémmel kezdünk előző este. A tejszínt és a csokoládét folyamatosan kevergetve felforrósítjuk, amíg a csokoládé teljesen el nem olvad.
Vaníliával ízesítjük és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap habverővel habosítjuk a kihűlt krémet.
A tészta hozzávalóiból sütőpapírral bélelt tortaformában 3 lapot sütünk.
Az egész tojásokat a cukrot és a kakaóport habverővel  felverjük. Hozzáadjuk az olajat, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport, és 180 fokra melegített sütőben kb.10 perc alatt megsütjük.
A lapokat rácsra téve hűlni hagyjuk.
A krémet elosztva összeállítjuk a tortát. A tetejére és az oldalára 1/3-nál kicsit nagyobb mennyiséget hagyjunk.

A trüffel golyókhoz a hozzávalókat vízgőz fölött megolvasztjuk. Kihűtjük és golyókat formázunk belőle, amiket tortadarában meghempergetünk. Egyenletesen elosztva a torta szélére ültetjük őket.
Csokiforgáccsal díszítjük a tortát.

11 megjegyzés:

Bonbon mánia írta...

Citromhab!

Ez valami csoda!!!!
Nagyon ügyes vagy!

Foodafok írta...

Ezen a blogon, már megszokhattuk, hogy torta, édesség, desszert és sütemények terén magasra van téve a mérce. Sok „cukrász” imát rebegne minden nap, ha ilyet és ehhez hasonlót tudnának készíteni. A Hauer sokáig zárva volt. Lehet, hogy többet kellett volna a tulajdonosoknak a netet böngészni, és akkor rátaláltak volna Citromhab blogjára. Mindenki jól járt volna. Sűrű sorokban állnának a bejárat előtt, hogy bejuthassanak. Mint anno domini, mikor Keresztapám volt a Hauer Cukrászda Főcukrásza. Azonnal sütök egyet. Nem! Kettőt. Jó lesz a másik ajándéknak, ha meg nem esszük azt is.

Nelli írta...

Gyönyörű!:-)Nagyon, nagyon ügyes vagy!

Citromhab írta...

Foodafok, szerintem túlzol, de köszönöm:-))

Nelli, köszönöm.

Névtelen írta...

Nagyon jó recept ! :)
Egy kérdésem lenne ,hogy a krémbe ,pontosabban a tejszínbe kell tenni habfixálót ?
Bocsi ,de még egy kicsit amatőr vagyok . :)

Citromhab írta...

Névtelen, ebbe a krémbe nem kell habfixáló, nem is írtam ilyet.
Egyszerűen, előző este összemelegíted a tejszínt a csokival ( amíg a csoki el nem olvad ) és ha langyosra hűlt, hűtőbe teszed reggelig. Akkor egy elég kemény krémet kapsz. Nem is lehetne így kenni, ezért kell habverővel egy kicsit átdolgozni.Ennyi.
Remélem, sikerül elkészítened, egyébként nem bonyolult egyáltalán:-))

Névtelen írta...

Nagyon szépen köszönöm a gyors választ ! :)
Majd írom a végeredményt ! :P

Áfi írta...

Nagyon csábító a recept, csak annyi kérdésem lenne, hogy mekkora tortaformában sütötted a lapokat??
Köszi a választ előre is! :)

Citromhab írta...

Áfi, 24 cm-es formában sütöttem.

Csaba Haraszkó írta...

A krém borzasztó sűrű és tömény lett...mi lehet az oka?? függ,h milyen csokival készük??

Citromhab írta...

Normálisan nem kellene, hogy nagyon sűrű legyen a krém. Ha nem növényi tejszínt (Hulala) és jó minőségű csokoládét használsz (pl. Szerencsi ét), akkor egy jól kenhető, inkább lágyabb állagú krémet kapsz.