2018. május 24.

Csalánleves




Hozzávalók 4 személyre

egy nagy csokor csalán (lehetőleg fiatalabb hajtások)
2 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olaj
1 csapott evőkanál liszt
5 dl zöldség alaplé
2 dl tejszín
5 dkg reszelt sajt
1 teáskanál cukor


A csalánleveleket leszedjük a szárról (gumikesztyű feltétlenül szükséges!) és forrásban lévő vízbe dobjuk. Kb, fél percig főzzük, majd leszűrjük.
Az olajon kicsit megfuttatjuk a reszelt fokhagymát, rászórjuk a lisztet, kicsit átkeverjük és felöntjük a zöldség alaplével.
Hozzáadjuk a csalánleveleket, a cukrot és ízlés szerint sózzuk.
Felforraljuk és lassú tűzön 10-15 percig főzzük.
Végül hozzáöntjük a tejszínt, beleszórjuk a sajtot és, ha még szükséges sózzuk, majd összeforraljuk.

Nincsenek megjegyzések: