2018. május 24.
Csalánleves
Hozzávalók 4 személyre
egy nagy csokor csalán (lehetőleg fiatalabb hajtások)
2 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olaj
1 csapott evőkanál liszt
5 dl zöldség alaplé
2 dl tejszín
5 dkg reszelt sajt
1 teáskanál cukor
só
A csalánleveleket leszedjük a szárról (gumikesztyű feltétlenül szükséges!) és forrásban lévő vízbe dobjuk. Kb, fél percig főzzük, majd leszűrjük.
Az olajon kicsit megfuttatjuk a reszelt fokhagymát, rászórjuk a lisztet, kicsit átkeverjük és felöntjük a zöldség alaplével.
Hozzáadjuk a csalánleveleket, a cukrot és ízlés szerint sózzuk.
Felforraljuk és lassú tűzön 10-15 percig főzzük.
Végül hozzáöntjük a tejszínt, beleszórjuk a sajtot és, ha még szükséges sózzuk, majd összeforraljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése