2018. május 27.

Eperhabos kocka




Hozzávalók 25 x 35 cm-es kapcsos tepsihez


A kakaós laphoz
2 tojás
12 dkg cukor
1,5 dl tej
30 ml olaj
20 dkg liszt
15 g kakaópor
5 g sütőpor

Az eperhabhoz
50 dkg eper
40 dkg görög joghurt
8 csapott evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
5 dl tejszín
25 g zselatin

A tojásokat a cukorral és a kakaóporral alaposan kikeverjük. Hozzáadjuk az olajat, majd a tejet, végül a sütőporos lisztet is, és az egészet csomómentesre keverjük.
180 fokos sütőben megsütjük.
Az eperből 5 szép szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit botmixerrel pépesítjük.
A joghurtot a cukrokkal kikeverjük
A tejszínből kemény habot verünk és három evőkanálnyit habzsákba töltve félreteszünk a díszítéshez.
A zselatint 0,5 dl hideg vízbe tesszük és kevergetve felforrósítjuk, majd az eperhez öntjük, amit aztán a joghurttal együtt a felvert tejszínbe forgatunk.
Az így kapott habot a tepsibe simítjuk és 4-5 órán át hűtjük.
Eltávolítjuk a tepsi oldalát, felszeleteljük a süteményt, majd a maradék tejszínhabbal, eperrel és citromfű levelekkel díszítjük.

Nincsenek megjegyzések: