2017. április 13.
Bableves csipetkével
Hozzávalók 4 személyre
50 dkg száraz fehér bab
30-40 dkg füstölt sonka
1 nagyobb sárgarépa
1 nagyobb petrezselyemgyökér
fél dl olaj
2 evőkanál liszt
fél kávéskanál őrölt pirospaprika
só
A csipetkéhez
1 tojássárgája
liszt
A babot előző este annyi vízben, amennyi kétujjnyira ellepi, beáztatjuk.
Másnap kb. 3 liter vízben a kisebb darabokra vágott hússal és a megtisztított zöldségekkel odatesszük főni.
Ha megpuhult minden hozzávaló, a tojással és annyi liszttel, amennyit felvesz (kb.2 csapott evőkanál), kemény tésztát gyúrunk és apró darabkákat csípve belőle a levesbe szaggatjuk.
Az olajat felforrósítjuk, rászórjuk a két evőkanálnyi lisztet és kevergetve világosra pirítjuk.
Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát és felöntjük egy merőkanálnyi levessel.
Az egészet visszaöntjük a fazékba és összeforraljuk. Ha szükséges, még sózzuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése