2017. április 14.
Mazsolás fonott kalács
Az idei mazsolás fonott húsvéti kalácsunk :-)
Hozzávalók
60 dkg liszt
4 dl tej
3 dkg friss élesztő
3 evőkanál cukor
3 evőkanál olaj
fél kávéskanál só
1 tojás
5 dkg mazsola
1 citrom reszelt héja
A kenéshez
1 tojássárgája
1 teáskanál tej
Egy dl langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A többi hozzávalót tálba mérjük (a mazsolát is), hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és a maradék tejjel kelt tésztát dagasztunk.
Langyos helyen, lefedve duplájára kelesztjük. Kicsit átgyúrjuk, majd újra kelesztjük.
Lisztezett munkafelületre borítjuk a tésztát és három egyenlő részre osztjuk Letakarva 10 percet pihentetjük, majd három rudat sodrunk belőlük, amiket aztán összefonunk.
Kalácsformába vagy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és letakarva újabb 20-25 percet pihentetjük.
Tetejét lekenjük a tojás és a tej keverékével. 200 fokos sütőbe toljuk és addig sütjük, amíg szép aranyszínű nem lesz.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése