2017. március 19.

Üdítő torta




A közismert Fanta szelet most torta formában, és nem narancs, hanem málna ízű üdítő felhasználásával készült.
Egy József nevű kedves ismerősömnek (aki mellesleg a férjem) próbáltam kedveskedni vele a jobb időjárás reményében:-))


Hozzávalók 24 cm-es tortaformához

A tésztához

3 tojás
12 dkg cukor
2 evőkanál olaj
10 dkg liszt
2 dkg kakaópor
fél kávéskanál sütőpor

A krémhez
50 dkg túró
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
fél citrom reszelt héja
1 evőkanál búzadara

A zseléhez
7 dl málna ízű üdítő
1 evőkanál cukor
2 csomag vaníliás pudingpor

A tortaforma alját sütőpapírral béleljük, a sütőt 180 fokra melegítjük.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük addig, amíg fényes és még keményebb habot nem kapunk.
Ekkor hozzáadjuk a tojássárgáját és az olajat és újra elkezdjük verni, de csak addig, amíg egynemű nem lesz az egész.
Óvatosan beleforgatjuk a lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport és a kakaóport, majd a masszát a formába simítjuk.
Betoljuk a sütőbe és 12-15 perc alatt megsütjük.
Kihűtjük, majd tortatálra helyezzük a piskótalapot és körbevesszük a tortagyűrűvel.
A krém hozzávalóit kikeverjük és egyenletesen befedjük vele a tortalapot .
A pudingport a cukorral feloldjuk az üdítőben és folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük, majd forrón a krém tetejére simítjuk.
Jól behűtjük.



3 megjegyzés:

Ani írta...

Elkészítettem bodzasziruppal. Köszönöm a receptet. Megjelöltem a forrást. Így megfelelő?http://korsocska.blogspot.hu/2017/05/bodzapudingos-turotorta.html

Citromhab írta...

Igazán nincs mit, viszont remek ötlet a te bodzás variációd és szép is lett nagyon :-)

Ani írta...

Köszönöm szépen.