2017. január 21.

Narancsos csokoládétorta






Hozzávalók 24 cm-es tortaformához

A tortalapokhoz
6 tojás
24 dkg cukor
45 ml olaj
24 dkg liszt
1 kávéskanál sütőpor

A krémhez
4 dl tejszín
20 dkg étcsokoládé
20 dkg tejcsokoládé

A díszítéshez
15 dkg étcsokoládé
2evőkanál olaj
narancsos trüffel
mandaringerezdek

A krémhez a tejszínt a csokoládéval felforrósítjuk annyira, hogy a csokoládé teljesen felolvadjon.
Alaposan behűtjük, majd felhasználás előtt habverővel jól felhabosítjuk.
A trüffelgolyókat előírás (linkre kattintva) szerint elkészítjük, félretesszük.
A tortalapokhoz a hozzávalókat három egyenlő részre osztjuk és három lapot sütünk belőlük az alábbiak szerint.
A tortaforma alját sütőpapírral béleljük, a sütőt 180 fokra melegítjük.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük addig, amíg fényes és még keményebb habot nem kapunk.
Ekkor hozzáadjuk a tojássárgáját és az olajat és újra elkezdjük verni, de csak addig, amíg egynemű nem lesz az egész.
Óvatosan beleforgatjuk a lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport, majd a masszát a formába simítjuk és betoljuk a sütőbe. Laponként 10-12 perc alatt megsütjük.
A teljesen kihűlt lapokat megtöltjük úgy, hogy a tetejére és az oldalára is jusson egy vékony réteg a krémből.
A csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk és a torta tetejére simítjuk.
Mielőtt teljesen megszilárdulna a csokoládé, körben ráültetjük a trüffel golyókat és mandaringerezdekkel díszítjük.

Nincsenek megjegyzések: