2017. január 26.

Rigó Jancsi muffin

 





Hozzávalók 12 darabhoz

A piskótához
4 tojás
16 dkg cukor
30 ml olaj
13 dkg liszt
3 dkg kakaópor
fél kávéskanál sütőpor

A krémhez
3 dl tejszín
10 dkg csokoládé
1 csomag vaníliás cukor

A tetejére
5 dkg étcsokoládé
5 dkg tejcsokoládé
1 evőkanál olaj

A sütőt 200 fokra melegítjük, a muffinsütő mélyedéseibe egy-egy muffinpapírt teszünk.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük addig, amíg fényes és még keményebb habot nem kapunk.
Ekkor hozzáadjuk a tojássárgáját és az olajat és újra elkezdjük verni, de csak addig, amíg egynemű nem lesz az egész.
Óvatosan beleforgatjuk a lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport és a kakaóport. A masszát egyenlően elosztva a muffinpapírba kanalazzuk, sütőbe toljuk és 12-15 perc alatt megsütjük.
Langyosra hűtjük, lehúzzuk róla a papírt és éles késsel levágjuk a muffinok kalapját.
A krémhez a tejszínből a cukorral kemény habot verünk. A csokoládét megolvasztjuk és a habba keverjük. Ezzel a krémmel megtöltjük a muffinokat. A kalapokat, mielőtt a krémre helyeznénk, olvasztott csokoládéba mártjuk.

Nincsenek megjegyzések: