2017. január 19.

Energiagolyók






Egészen beleszerettünk mostanában a házi készítésű aszalt gyümölcsös, magvas édességekbe, így  a müzli szelet mellé most hoztam egy hasonló finomságot.
A különbség annyi, hogy ez nem tartalmaz gabonaféléket, sokkal könnyebb formázni és ráadásul sütni sem kell.


Hozzávalók kb.25 golyóhoz

10 dkg datolya (mag nélkül mérve)
15 dkg sózatlan mogyoró
15 dkg aszalt papaya (lehet aszalt sárgabarack is)
5 dkg mazsola
5 dkg aszalt vörös áfonya
10 dkg fehér csokoládé
2 evőkanál méz

A hempergetéshez
2 evőkanál kókuszreszelék

A magvakat és a gyümölcsöket aprítógépben kisebb darabokra aprítjuk. A csokoládét csak az aprítás legvégén adjuk a keverékhez.
Tálba töltjük az egészet és jól elkeverjük a két kanál mézzel.
Nedves kézzel diónyi golyókat formázunk belőle, amit kókuszreszelékbe forgatunk, de ízlés szerint ez el is hagyhatjuk.

Nincsenek megjegyzések: