A levendulás keksz szórócukorral készült változata.
Hozzávalók
30 dkg liszt
20 dkg hideg vaj
15 dkg porcukor
1 tojás
1 evőkanál vaníliakivonat
fél kávéskanál só
1 citrom reszelt héja
5 dkg szórócukor
A hozzávalókat gyorsan összegyúrjuk. A szórócukrot csak akkor adjuk hozzá, ha a tészta már összeállt. Összedolgozzuk a színes cukorral is és fél órát hűtőben pihentetjük
Lisztezett munkafelületen fél cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát és korongokat szaggatunk belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a kekszeket és 180 fokra melegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a kekszeket és 180 fokra melegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.
2 megjegyzés:
Szépek lettek! A kekszbe nem nagyon kemény, ropogós az apró cukor?
Nem, egyáltalán nem kemény a cukor a kekszben.
Megjegyzés küldése