Hozzávalók 25 x 35 cm-es tepsihez
A tésztához
20 dkg étcsokoládé
10 dkg vaj
3 dkg kakaópor
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 tojás
csipet só
1 dl tej
10 dkg liszt
A krémhez
40 dkg natúr joghurt
15 dkg cukor
10 g zselatin
1 csomag vaníliás cukor
3 dl tejszín
A tetejére
5 dkg étcsokoládé
1 teáskanál olaj
180 fokra melegítjük a sütőt, a tepsi alját sütőpapírral béleljük.
A csokoládét a vajjal és a kakaóporral vízgőz felett megolvasztjuk.
Az egész tojásokat a cukrokkal és a sóval habosra felverjük. Hozzáöntjük az olvasztott csokoládét és a tejet. Habverővel összedolgozzuk, végül fakanállal beleforgatjuk a lisztet.
A masszát a tepsibe öntjük és 20-25 perc alatt megsütjük. Kihűtjük.
A krémhez a joghurtot a cukrokkal és a zselatinnal lábosba mérjük, majd kevergetve felforrósítjuk, de nem forraljuk fel. Langyosra hűtjük.
A tejszínből kemény habot verünk, hozzáöntjük a kihűlt joghurtot és habverő segítségével alaposan összedolgozzuk.
A tészta tetejére simítjuk és 2-3 órát hűtjük.
A csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk és egy kisebb kanállal a sütemény tetején foltokat alakítunk ki belőle.
Ha a csokoládé is megdermedt, szeleteljük.
Felforrósított pengéjű késsel lehet a csokidíszítést szépen szeletelni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése