2016. február 18.
Spenótos-gombás tészta
Hozzávalók 4 személyre
50 dkg szélesmetélt
40 dkg spenót
1 gerezd fokhagyma
40 dkg gomba
4 evőkanál olaj
2 dl tejszín
1 csokor bazsalikom
2-3 ág friss vagy 1 kávéskanál szárított oregánó
só
A spenótot (lehet fagyasztott is) egy evőkanál olajon a zúzott gerezd fokhagymával és kevés sóval addig pároljuk, amíg a víz teljesen el nem párolog alóla.
A gombát vékony szeletekre vágjuk és a maradék olajon 10-15 percig pároljuk. Sózzuk, hozzáadjuk az oregánót, végül felöntjük a tejszínnel és az egészet összeforraljuk.
A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük.
Összeforgatjuk a gombás szósszal, majd a spenóttal, és azonnal, forrón tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése