2016. január 8.
Gyors fánk
Pillanatok alatt összeállítható, kelesztés nélkül készülő fánk.
Hozzávalók
50 dkg liszt
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 tojás
25 dkg natúr joghurt
1,5 dl tej
fél citrom reszelt héja
8 g sütőpor
A sütéshez
olaj
A hozzávalókat tálba mérjük és fakanállal alaposan elkeverjük, hogy teljesen csomómentes, lágy tésztát kapjunk.
Lábosban olajat forrósítunk. Két evőkanál segítségével tesszük bele a tésztát, ahol a kanalakkal kerekre formázzuk és kicsit ellapogatjuk a fánkokat.
Közepes lángon (különben nyers marad a közepe) először az egyik, majd a másik oldalukat is szép aranyszínűre sütjük.
Porcukorral meghintve és/vagy lekvárral kínáljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 megjegyzés:
Megcsinàltam és nem rossz e nekem sok olajat szivott fel és ez rontotta a minoségét.
Megjegyzés küldése