2016. január 7.

Pizzás csiga





Hozzávalók

A tésztához
50 dkg finomliszt
2,5 dl tej
2,5 dkg friss élesztő
2 dkg cukor
1 tojás
2 dkg vaj
fél kávéskanál só

A töltelékhez
150 g sűrített paradicsom
3-4 evőkanál víz

oregánó
10 dkg sonka
10 dkg reszelt sajt

A sűrített paradicsomot a vízzel, a sóval és az oregánóval kikeverjük, félretesszük, a sonkát apróra vágjuk.
1 dl langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és a maradék tejjel kelt tésztát dagasztunk.
Langyos helyen, lefedve duplájára kelesztjük. Kicsit átgyúrjuk, majd újra kelesztjük.
Lisztezett munkafelületre borítjuk a tésztát, kettévesszük és mindkét részből nagyjából fél cm vastagságú téglalapot nyújtunk.
Megkenjük őket a paradicsomszósszal, megszórjuk a sonkával és a reszelt sajttal. Bejgliszerűen feltekerjük és éles késsel vagy cérnaszál segítségével kb. másfél cm vastagságúra szeleteljük őket.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a csigákat, és 15-20 percet pihentetjük, kelesztjük.
Ezután 180 fokra melegített sütőbe toljuk és 20-25 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések: