2016. január 8.

Gyors fánk




Pillanatok alatt összeállítható, kelesztés nélkül készülő fánk.


Hozzávalók

50 dkg liszt
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 tojás
25 dkg natúr joghurt
1,5 dl tej
fél citrom reszelt héja
8 g sütőpor

A sütéshez
olaj


A hozzávalókat tálba mérjük és fakanállal alaposan elkeverjük, hogy teljesen csomómentes, lágy tésztát kapjunk.
Lábosban olajat forrósítunk. Két evőkanál segítségével tesszük bele a tésztát, ahol a kanalakkal kerekre formázzuk és kicsit ellapogatjuk a fánkokat.
Közepes lángon (különben nyers marad a közepe) először az egyik, majd a másik oldalukat is szép aranyszínűre sütjük.
Porcukorral meghintve és/vagy lekvárral kínáljuk.

1 megjegyzés:

Anita írta...

Megcsinàltam és nem rossz e nekem sok olajat szivott fel és ez rontotta a minoségét.