2015. február 10.

Túrófánk





Hozzávalók

25 dkg liszt
25 dkg sovány tehéntúró
5 dkg vaj
7 dkg cukor
3 dkg mazsola
1/2 citrom reszelt héja
1 dl tej
3 dkg friss élesztő

A tálaláshoz
vaníliás porcukor
lekvár

Az élesztőt langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk.
A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és az egészet kidagasztjuk.
Kissé lágy tésztát kapunk, amit langyos helyen, lefedve duplájára kelesztünk.
Kicsit átgyúrjuk, majd két kanál segítségével kisebb gombócokat szaggatunk belőle és közepesen forró, bő olajban kb. 3-4 perc alatt aranysárgára sütjük őket.
Vaníliás porcukorral meghintve és/vagy lekvárral kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések: