2014. december 22.

Hókifli






Puha, omlós tészta krémes diótöltelékkel, ami sütés után sem szárad ki.
A diós tölteléken kívül, ízlés szerint használhatunk mákot, lekvárt, gesztenyét.


Hozzávalók

A tésztához Andi receptje alapján
50 dkg liszt
0,5 dl tej
2 dkg friss élesztő
20 dkg tejföl
25 dkg vaj
1 púpozott evőkanál porcukor
1/2 kávéskanál só
1 citrom reszelt héja

A töltelékhez
25 dkg darált dió
20 dkg porcukor
10 dkg sárgabaracklekvár
0,5 dl víz

A tésztához az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk.
A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt és tésztát gyúrunk.
Lefedve fél órát pihentetjük.
Ezalatt a töltelék hozzávalóit kikeverjük.
A tésztát lisztezett munkafelületen nagyon vékonyra (2 mm) nyújtjuk, és fánkszaggatóval köröket szúrunk ki belőle.
Minden tésztakör közepére fél teáskanálnyi tölteléket teszünk, majd feltekerjük és kifliket formázunk belőlük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket, és 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
Ha langyosra hűltek, vaníliás porcukorba forgatjuk a kifliket.

2 megjegyzés:

Illéskrisz Konyhája írta...

Kívánok Neked Nagyon Kellemes Karácsonyi Ünnepet! Maradok hű olvasód, Kriszti

Citromhab írta...

Köszönöm szépen, neked is békés ünnepeket!