2014. december 17.

Almafánk




Az év minden szakában nagyon szeretjük ezt a fánkot, most az adventi időszakban kandírozott narancshéj is került bele, amitől még finomabb lett.


Hozzávalók

50 dkg liszt
10 dkg cukor
130 ml tej
3 dkg friss élesztő
7 dkg vaj
2 tojás

3 közepes méretű alma
1 evőkanál mazsola
2 evőkanál kandírozott narancshéj

A sütéshez
olaj

A tetejére
fahéjas porcukor


Langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és az egészet jól kidagasztjuk.
Lefedve, langyos helyen 30 percig kelesztjük
Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk és nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, majd a mazsolával és a kandírozott narancshéjjal együtt a tésztába dolgozzuk.
Ettől egészen lágy, nokedliszerű lesz az állaga, de ilyennek is kell lennie.
További 20-25 percet pihentetjük.
Az olajat felforrósítjuk és két evőkanál segítségével, evőkanálnyi adagokat csúsztatunk óvatosan az olajba.
Először az egyik, majd a másik oldalukat is kb. 1-1 perc alatt megsütjük.
Fahéjas porcukorral meghintve kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: