2014. december 24.

Csokoládétorta







Az idei ünnepi tortánkkal kívánok minden kedves olvasómnak áldott, békés, szeretetteljes karácsonyt!


Hozzávalók 22 cm-es formához

A piskótához
6 tojás
3 evőkanál víz
21 dkg cukor
3 csapott evőkanál kakaópor
21 dkg liszt
1/2 kávéskanál sütőpor

A krémhez
6 dl tejszín
40 dkg tejcsokoládé
20 dkg étcsokoládé
1 evőkanák vaníliakivonat

A díszítéshez
1 gránátalma
fenyőág
porcukor

Először a krémet készítjük el. A kisebb darabokra tördelt csokoládét a a tejszínnel és a vaníliával folyamatosan kevergetve, lassú tűzön addig melegítjük, amíg a csokoládé teljesen el nem olvad.
Jól behűtjük (legjobb egy éjszakán át), majd felhasználás előtt habverővel habosítjuk.

A tészta hozzávalóit háromfelé vesszük, és három lapot sütünk.
A sütőt 180 fokra melegítjük, a forma alját sütőpapírral béleljük.
Az egész tojásokat a vízzel és a kakaóporral alaposan felverjük (turbó fokozat 3-4 perc), és óvatosan beleforgatjuk a lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport.
A masszát a formába simítjuk, és laponként 10-12 perc alatt megsütjük.
A krémmel megtöltjük a lapokat, végül a torta tetejét és oldalát is bevonjuk vele.
A fenyőágat vízzel leöblítjük, a felesleget lerázzuk róla, majd porcukorba forgatjuk.
15-20 perc száradás után ezzel és gránátalma magokkal díszítjük a tortát.

4 megjegyzés:

Hankka írta...

Gyönyörűséges! Békés, boldog, áldott karácsonyt kívánok Neked és szeretteidnek! :)

Citromhab írta...

Köszönjük szépen!

Nóra Tószegi írta...

Kedves Citromhab!

Azt szeretném megkérdezni, hogy elkészíthető-e a csokoládékrém Wavel diabetikus csokiból?

Citromhab írta...

Kedves Nóra!
Szerintem, igen, elkészíthető.