2014. szeptember 12.

Dióhabos tekercs




Hozzávalók 2 tekercshez

A tésztához
25 dkg liszt
10 dkg porcukor
10 dkg vaj
3 tojássárgája
csipet só
1 teáskanál tejföl

A kenéshez
1 kis üveg sárgabaracklekvár

A dióhabhoz
3 tojásfehérje
10 dkg porcukor
10 dkg darált dió

A sütőt 180 fokra melegítjük, egy tepsit sütőpapírral bélelünk.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kézzel jól kidolgozzuk, majd két egyenlő részre osztjuk.
Egyenként 3-4 mm vastagságú téglalapot nyújtunk belőlük. Vékonyan megkenjük lekvárral a tésztalapokat, és mindkét hosszabb oldalukat bejgliszerűen egymás felé sodorjuk.
A tepsibe helyezzük őket.
A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk, majd beleforgatjuk a diót.
A diós habot a két tekercs tetejére halmozzuk, kicsit elsimítjuk.
Sütőbe toljuk a süteményt és 20-25 perc alatt megsütjük.

8 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon guszta és finom lehet! Hasonló az ökörszem süteményhez.

Blogkonyha írta...

De jó kis recept! Én nagyon szeretem a diós sütiket, legalábbis pár éve jöttem rá. Ezt biztos ki fogom próbálni, lehet Karácsonyra....

ILDIKO írta...

Szia Citromhab!

Nagyon guszti es most ehgyomorra is szivesen "bevillaznek "egyet mert nagyon szeretem a dios dolgokat.
Egy megjegyzest irnek es nem froclizaskent! Biztosan csak eliras!
A diohab hozzavaloihoz 3 tojassargajat emlitesz de annak elkeszitesenel 3 tojasfeherje szerepel. Sztem eliras. Csak segiteni szerettem volna!

Szia! ILDIKO

Citromhab írta...

Tényleg egyszerű recept és finom is nagyon:-)

Ildikó, elírás valóban. Köszönöm szépen, hogy jelezted, javítottam:-)

tücsi írta...

Nagyon szeretem a dióhabos sütiket, így még nem készült, de a receptet ez ügyben elmentettem. Nagyon guszta! :-)

Éva írta...

Én ezt a tésztát élesztősnek ismerem. Éva

Unknown írta...

Van egy dióhabos szelet,amit szoktam sütni,azt is ugyanezzel a technikával kell készíteni.
Én a habot úgy szoktam felturbózni,hogy reszelt csokit és fahéjat rakok bele,mindenképp próbáljátok ki,nagyon fini úgy!

Illetve a tésztába teszek reszelt citrom vagy narancshéjat.

Citromhab írta...

Köszönöm az ötletet, legközelebb kipróbálom:-)