2013. március 26.

Mákos gofri narancskrémmel




A gyerekek egyik kedvence most mákkal és narancskrémmel.


Hozzávalók 12 darabhoz

A tésztához
30 dkg liszt
10 dkg darált mák
1 csomag sütőpor
10 dkg olvasztott vaj
4 tojás
12 dkg cukor
5 dl tej
1 citrom reszelt héja

A narancskrémhez
3 nagyobb narancs leve (200 ml)
1 narancs reszelt héja
1 teáskanál citromlé
3 tojássárgája
2 teáskanál étkezési keményítő
5 dkg cukor
5 dkg vaj
csipet só

A sütéshez
kevés olaj

Először a narancskrémet készítjük el.  A tojássárgáját a cukorral, a keményítővel és pár evőkanál narancslével kikeverjük. A maradék narancslevet, a citromlevet és a narancshéjat felforraljuk, hozzáöntjük a tojásos keveréket és folyamatosan kevergetve felforrósítjuk (nem forraljuk fel), hogy besűrűsödjön. Lehúzzuk a tűzről a krémet, belekeverjük a vajat, majd szitán áttörjük.
A gofri száraz hozzávalóit elvegyítjük. A vajat, a tojást, a cukrot és a citromhéjat elkeverjük, hozzáöntjük a tejet, majd kisebb adagokban a lisztes részt is hozzáadjuk, és csomómentesre kidolgozzuk.
Gofrisütőben előírás szerint kisütjük a palacsintákat úgy, hogy minden adag előtt vékonyan kikenjük olajjal a sütőt.
A kisült gofrit narancskrémmel tálaljuk.


3 megjegyzés:

Muskátli Büfé írta...

Mák. Citrom. OK- jöhet. Imáádom

Citromhab írta...

Mák és narancs...de biztos vagyok benne, hogy citrommal is ugyanilyen finom lenne:-)

Anazar írta...

Uh, ez most belémhasított. Fájdalmasan jól néz ki!