2013. március 25.

Ír krémlikőr





Egy finom likőr az ünnepi asztalra. Nem kell érlelni, hűtés után azonnal fogyasztható.


Hozzávalók

2,5 dl tejszín
3 tojássárgája
2 tubus cukrozott sűrített tej (340 g)
1 evőkanál porcukor
1 dkg étcsokoládé
1 teáskanál vaníliakivonat
40 ml erősre főzött kávé
2,5 dl whiskey

A tojássárgát és a porcukrot elkeverjük 1 dl tejszínben. A maradék tejszínt a csokoládéval, a vaníliakivonattal és a kávéval felforrósítjuk. Hozzáöntjük a tojásos keveréket, és folyamatosan kevergetve, lassú tűzön besűrítjük, de nem forraljuk fel.
A kész alapot forrón leszűrjük. Belekeverjük a sűrített tejet, a whiskey-t, majd egy éjszakán át hűtjük.
Hűtőszekrényben tárolva két hétig fogyasztható.


Nincsenek megjegyzések: