Egy finom likőr az ünnepi asztalra. Nem kell érlelni, hűtés után azonnal fogyasztható.
Hozzávalók
2,5 dl
tejszín
3
tojássárgája
2 tubus
cukrozott sűrített tej (340 g)
1 evőkanál
porcukor
1 dkg
étcsokoládé
1 teáskanál
vaníliakivonat
40 ml erősre
főzött kávé
2,5 dl
whiskey
A
tojássárgát és a porcukrot elkeverjük 1 dl tejszínben. A maradék tejszínt a
csokoládéval, a vaníliakivonattal és a kávéval felforrósítjuk. Hozzáöntjük a
tojásos keveréket, és folyamatosan kevergetve, lassú tűzön besűrítjük, de nem forraljuk fel.
A kész
alapot forrón leszűrjük. Belekeverjük a sűrített tejet, a whiskey-t, majd egy
éjszakán át hűtjük.
Hűtőszekrényben
tárolva két hétig fogyasztható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése