A gyerekek egyik kedvence most mákkal és narancskrémmel.
Hozzávalók
12 darabhoz
A tésztához
30 dkg liszt
10 dkg
darált mák
1 csomag
sütőpor
10 dkg
olvasztott vaj
4 tojás
12 dkg cukor
5 dl tej
1 citrom
reszelt héja
A
narancskrémhez
3 nagyobb
narancs leve (200 ml)
1 narancs
reszelt héja
1 teáskanál
citromlé
3
tojássárgája
2 teáskanál
étkezési keményítő
5 dkg cukor
5 dkg vaj
csipet só
A sütéshez
kevés olaj
Először a
narancskrémet készítjük el. A
tojássárgáját a cukorral, a keményítővel és pár evőkanál narancslével
kikeverjük. A maradék narancslevet, a citromlevet és a narancshéjat
felforraljuk, hozzáöntjük a tojásos keveréket és folyamatosan kevergetve
felforrósítjuk (nem forraljuk fel), hogy besűrűsödjön. Lehúzzuk a tűzről a krémet,
belekeverjük a vajat, majd szitán áttörjük.
A gofri száraz
hozzávalóit elvegyítjük. A vajat, a tojást, a cukrot és a citromhéjat
elkeverjük, hozzáöntjük a tejet, majd kisebb adagokban a lisztes részt is
hozzáadjuk, és csomómentesre kidolgozzuk.
Gofrisütőben
előírás szerint kisütjük a palacsintákat úgy, hogy minden adag előtt vékonyan
kikenjük olajjal a sütőt.
A kisült
gofrit narancskrémmel tálaljuk.
3 megjegyzés:
Mák. Citrom. OK- jöhet. Imáádom
Mák és narancs...de biztos vagyok benne, hogy citrommal is ugyanilyen finom lenne:-)
Uh, ez most belémhasított. Fájdalmasan jól néz ki!
Megjegyzés küldése